Климатици и соларни системи за вашия комфорт
  • Телефон: +359 888097704, +359 2975 03 10,+359 2975 03 11
    Адрес: бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 50, офис №2-3
    Град: София
    Skype: kibklimaltd

Как се монтира климатик?

Пон., 05/14/2012 - 10:48

Монтажът на климатик се отнася към инженерните дейности, свързани с пробиване на дупки в стени, полагане на фреон, монтаж на електрически уреди и други производствени работи. За тази дейност са необходими специални инструменти, оборудване и хардуер.

 
За да бъдат монтирани климатиците в съответствие с всички строителни норми на сградите, с вътрешните изисквания на конкретната структура или с разрешението за строеж, помещенията, в които се прави инсталацията трябва да бъдат напълно подготвени за работа.
 
Те трябва да имат подходящо осветление, електрическа енергия и да са освободени от мебели. Важно е да се знае къде преминават скритите комунални тръби. Така например, при преминаване през топлофикационна колона пробиването на дупки в стената може да повреди тръбите.
 
Работа на климатика не трябва да пречи на околните. Затова трябва да се вземат предвид мястото на външното тяло и това къде ще се отцежда конденза.
 
При извършване на монтаж на климатици, преди започване на работа, специалист определя разполагането на оборудването и процедурата за инсталиране на климатици, като съобразява и времето за работа.
 
Монтирането на климатици е работен процес, съпътстван от пробиване на дупки, инсталиране на скоби, вътрешни вибрации в жилищния блок и неприятни шумове в тавана. Поради тази причина монтаж на климатици трябва да се направи през седмицата в предварително уговорени часове, в които няма да бъде нарушено общественото спокойствие. В някои жилищни комплекси или съоръжения има допълнителни “тихи” часове, в които шумната работа е забранена.
 
Средно, един стандартен монтаж на климатик отнема 2-3 часа. От тях шумната дейност трае не повече от един час.
Категория: