Климатици и соларни системи за вашия комфорт
  • Телефон: +359 888097704, +359 2975 03 10,+359 2975 03 11
    Адрес: бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 50, офис №2-3
    Град: София
    Skype: kibklimaltd

 ‘Първият в света’ алуминиев топлообменник в системата на VRF

Вт., 11/11/2014 - 10:27

Mitsubishi Electric стартира своята гама от климатици City Multi YLM VRF (променлив хладилен поток). Системата включва микро-канален топлообменник с плоска алуминиева тръба, която компанията смята, е важна стъпка в осигуряването на по-ефективен пренос на топлина. Защитена със специално цинково покритие, алуминиевия топлообменник е идеален за умерения климат във Великобритания.

От самото начало YLM е предназначе за сезонна ефективност и в допълнение към използването на алуминий, включва избираем повишен и автоматичен контрол на температурата на изпарение, оптимизиран дизайн на веригата на хладилния агент и компоненти, както и способността да се осигури топлина по време на размразяване.

“Достъпен Януари месец, YLM предоставят реални, осезаеми и измерими подобрения, и е оптимизиран, за да отговори на условията в Обединеното кралство", обяснява Марк Грейстън, продуктов мениджър на климатиците.

Използването на алуминий предизвика пълна реконструкция на разпределението на хладилния агент и трансфера на топлина, която, заедно с няколко други иновативен промени по дизайна осигурява оптимална производителност в реални приложения на Обединеното кралство.

Взети заедно, тези подобренията предлагат до 27 процента икономия на годишното количество енергия, в сравнение с предишните еквивалентни системи на City Multi.

Единици са на разположение, за да избави от 22 - 101kW капацитет на сграда в двата варианта с термопомпа и с рекуперация на топлината, с до 50 вътрешни тела могат да се свързват с най-големия модел.

Оборудването е налично в изходния диапазон от 22 до 101 кВт на сграда в двата варианта с термопомпа и рекуперация на топлина, с до 50 вътрешни тела свързани с най-големия модел.

Най-малката единица в границите на PUHY-EP200YLM-A модел е само с големина 740 х 920 х 1710 мм, което го прави транспортируем в стандартен асансьор на сграда.  

Първата употреба на алуминиеви микроканални топлообменници в VRF системите в света не само осигурява по-голяма ефективност, а също така означава, че YLM осигурява 26% повече контакт с охладителя, както и 30% повече по дължинана на тръбопроводите за единица площ. В същото време, намалява теглото и площта на блоковия елемент и осигурява 10% по-малко обем на хладилния агент в системата от предишния модел.

Това предлага на дизайнерите много по-гъвкава система, особено когато са налице ограниченията EN378, например в хотели, и предлага подобрена производителност и ефективност, и по-добро пренасяне на топлина.

Промените в дизайна включват нов компресор, специално оптимизиран за максимална ефективност при частично натоварване, като осигуряване висока сезонна ефективност и намалява консумацията на енергия в режим на готовност с 50 на сто, като се използва компресор с индукционно нагряване.

Серията YLM включва също нова преработена засмукваща решетка, подобрява въздушния поток, намалява статично наляганеъо и консумацията на енергия на новия DC мотор на вентилатора.

"Двaта най-важни аспекти, които решава YLM са цикилът на размразяване и нивото на комфорт на собственика", добавя Грейстън.

Допълнителни тагове: 
YLM, Mitsubishi Electric , VRF