Климатици и соларни системи за вашия комфорт
  • Телефон: +359 888097704, +359 2975 03 10,+359 2975 03 11
    Адрес: бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 50, офис №2-3
    Град: София
    Skype: kibklimaltd

Полезни съвети

Какво е централна климатична инсталация?

Ср., 06/27/2012 - 14:54

Системите за централна климатизация са съвременно и многофункционално техническо решение за по-големи жилищни, администранивни, промишлени или производствени сгради.

Основното преимущество на централната климатизация, е че централен климатикохлажда или отоплява цялата сграда едновременно, като външния агрегат обикновено се намира на покрива или извън сградата, а не по фасадата, по стените и под прозорците.

Това не влошава съвременния архитектурен замисъм на сградите, както и не създава излишен шум, за разлика от добре познатия прозоръчен тип климатик, който през последните десет години накаца по фасадите на сградите.

Един голям или два малки климатика

Пон., 06/04/2012 - 09:22

Един голям климатик или два по-малки е подходящо да се инсталират в едно помещение.
Климатиците си имат особености и трябва да ги овладеем за можем да ги изпозваме ефективно.
Не е достатъчно само твърдението, че с климатика можем да пестим при отопление с електричество. Целта ни е да постигнем най-пълен комфорт и да плащаме най-малко. Доста е тънка разликата между домакинските електроуреди и климатиците. Можем много лесно да се разделим с пералнята която къса дрехи или с изгорелия тостер. Ако телевизорът ни не се вижда добре от масата за хранене просто го местим, или масата вече не е на същото място. Уж всичко трябва да е лесно, но ...
Веднъж взето, решението за климатик става трайно за години наред и ако не сме добре запознати, разумно е да се доверим на специалистите. Хората не проектират все още климатиците като част от вътрешния интериор. Създават прекрасни жилища в които или няма стени, или е създаден идеален баланс в който липсва възможност за добавяне на каквото и да било.

Защо е необходимо да се прави профилактика на климатика?

Ср., 05/16/2012 - 12:15

Профилактиката на климатичната система е важна част от неговата поддръжка, ако държите да го използвате ефективно по-дълъг период от време. Ежегодната профилактика на климатика намалява вероятността от сериозни повреди и скъпоструващи ремонти, а също така подобрява качеството на работата и разхода му на енергия.Има няколко важни правила, които трябва да спазваме, ако искаме да се възползваме от качествената работа на нашият климатик.Това са:

Как се монтира климатик?

Пон., 05/14/2012 - 10:48

Монтажът на климатик се отнася към инженерните дейности, свързани с пробиване на дупки в стени, полагане на фреон, монтаж на електрически уреди и други производствени работи. За тази дейност са необходими специални инструменти, оборудване и хардуер.