Климатици и соларни системи за вашия комфорт
  • Телефон: +359 888097704, +359 2975 03 10,+359 2975 03 11
    Адрес: бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 50, офис №2-3
    Град: София
    Skype: kibklimaltd

История на фирмата

“К и Б Клима” е основана през 2003 г. Основен предмет на дейност e продажба на едро и дребно, както и монтаж и сервизиране на климатична техника.

Компанията предлага голямо разнообразие от различни марки климатични системи с високо качество. “К и Б Клима” е основен дистрибутор и вносител на  ,,Sonnenkraft", ,,HAUTEC",“Panasonic”, “Daikin”,”Fujitsu”,“Fuji Electric”, ”Toshiba”, ”LG”,”Sharp”.

Фирма „K и Б КЛИМА” е организация с иновационни проекти, концентрирала се върху качествени продукти с висока надеждност. Ние имаме волята и стремежът да бъдем лидери в бранша и като такива да предлагамеме високотехнологични, висококачествени и конкурентоспособни продукти, които изцяло задоволяват желанията и потребностите на клиентите.

През последните няколко години се насочихме към използване на възобновяеми енергийни източници, съвместно с нашият партньор МЕГАТЕРМ – Цонев ЕООД. Причините са много: непрестанно повишаване на цените на нефтените продукти, ел. енергията, твърдите горива, пелети и др. Най-съществената от тях е глобалният проблем със замърсяването на околната среда, парниковите газове и глобалното затопляне като по този начин искаме да дадем нашия принос в решаването на климатичните проблеми.

Започнахме да изграждаме системи с използване на енергия от природата-земя и слънце. Това става съвместно с нашите партньори от Германия и Австрия-фирмите HAUTEC Gmbh и SONNENKRAFT Gmbh. Имаме ясна цел: постигане на максимално ниски експлоатационни разходи за енергия при инвестиционна възвръщаемост между 2,5 и 5 години. Дълъг експлоатационен срок на съоръженията повече от 15 години.

“К и Б Клима” разполага с всички необходими екипи за извършване на пълен инженеринг на обектите: геолози, проектанти, монтажи, сервиз, гаранционно и извън гаранционно обслужване на обектите. Гаранциите, които получават нашите клиенти се дават съвместно от HAUTEC, SONNENKRAFT.

Всички процеси на компанията са сертифицирани в съответствие със системата за стандарт за управление на качеството „ISO 9001:2008” с цел да гарантираме на клиента, че продуктите и услугите са в съответствие със световната политика за качество.

Изградили сме мрежа от дистрибутори във всички основни градове на страната: Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Видин, Пазарджик, Благоевград, Сандански, Ловеч, Монтана, Враца, Шумен, Севлиево, Сливен и т.н..

За осъществяване на продажбите си на дребно “К и Б Клима” разчита на висококвалифициран персонал с отлични професионални умения, качествено и експедитивно изпълняващ поставените задачи. За тази цел ние предлагаме различни обучения и подготовка на персонала, обвързан с инсталиране на различните климатични системи. Подсигурили сме най-добрата техника за извършване на монтажната дейност – ударо-пробивни машини на Bosch и Hilti, специализирани инструменти на Refco, Rothenberger, CPS, които са предпоставка за безупречната работа на климатичните системи.