Климатици и соларни системи за вашия комфорт
 • Телефон: +359 888097704, +359 2975 03 10,+359 2975 03 11
  Адрес: бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 50, офис №2-3
  Град: София
  Skype: kibklimaltd

Panasonic Aquarea

Еко идеи за всеки, навсякъдe

Новата система Aquarea на Panasonic, базирана на високоефективна технология термопомпи, не само отоплява помещенията и произвежда топла вода, но също така охлажда дома ви през лятото с невероятна производителност за перфектен комфорт, независимо от атмосферните условия

Икономични и щадящи околната среда с максимална ефективност

Идеално решение за отопление, охлаждане и производство на топла вода в нови и стари сгради.

 • Високо ефективна технология с термопомпа (КПД = 4,67 за 12 kW)
 • Широк обхват от 7 до 16 kW, при еднофазна и трифазна, система с единично тяло или сплит система
 • Намаляване на разходите за електрическа енергия (78% спестяване в сравнение с електрическа система за отопление)
 • Възможно свързване към съществуваща отоплителна система или соларни панели.
 • Намалена консумация на енергия и емисии на CO2.

Panasonic отоплителни и охлаждащи системи и технологии,
които ни правят по-добри!

Стремежът към възход направи Panasonic международен лидер в климатизацията. Нашите производствени възможности и корпоративна ангажираност към околната среда ни дадоха възможност да намерим нови пътища за развитие и разработване на нови технологии, които подобряват начина ни на живот.

С над 30-годишния си опит и износ в над 120 страни по целия свят, Panasonic безспорно е един от водещите производители на климатизатори. С над 100 милиона произведени компресори, можете да бъдете сигурни във високото качество на климатиците на Panasonic.

Panasonic предлага набор от ключови решения за отопление и климатизация за домове, сгради от среден мащаб като офиси и ресторанти, както и за големи сгради. Те предлагат максимална ефективност, съответстват на най-строгите екологични стандарти и отговарят на най-авангардните изисквания за конструкция на нашето време.

В Panasonic, ние знаем каква голяма отговорност е да се инсталират отоплителни и охладителни системи. Защото да Ви предлагаме най-добрите решения за отопление и охлаждане е важно.

"Зелено" високоефективно отопление с новите системи термопомпи "въздух-вода" на Panasonic

В челните редици на иновациите в енергетиката, Aquarea решително се позиционира като "зелена" система за отопление и климатизация. Aquarea е част от новото поколение отоплителни и климатични системи, които използват възобновяем, безплатен източник на енергия - въздух, за отопление или охлаждане на дома и производство на топла вода. Термопомпата Aquarea е много по-гъвкава и икономически ефективна алтернатива на традиционния котел на твърдо гориво.

Заобиколени сме от безплатна, неизчерпаема енергия: предоставена от слънцето във всички сфери на нашата околна среда, във въздуха, земята, подземните води...

Термопомпите правят възможно възстановяването на тази безплатна, неизчерпаема енергия и използването й за отопление на нашите домове. Тези системи имат огромно предимство, освен намаляване на сметката ви за електричество, те спестяват изкопаеми горива, като същевременно ограничават емисиите на парникови газове*.

*Трябва да отбележим, че ADEME (Френска агенция по околна среда и управление на енергията) насърчава потребителите да избират отоплителни и охлаждащи системи, използващи термопомпа.

По този начин, системата Aquarea на Panasonic е термопомпена система тип "въздух-вода", която използва калории от външния въздух и ги предава чрез топлообменник на водата, използвана за отопление на вашия дом през зимата, освен това, някои модели Aquarea дори може да се използват за охлаждане на жилището през лятото и за производство на топла вода през цялата година.

До 78% икономия на енергия

До 78% от топлинната енергия, произведена от термопомпа е безплатна, тъй като тя идва от външния въздух

Термопомпата Aquarea на Panasonic осигурява икономия до 78% от разходите за отопление в сравнение с електрическите отоплителни уреди. Така например, системата Aquarea от 12 kW има КПД 4,67: за всеки kW потребена електрическа енергия, тя връща 4,67 kW енергия, т.е. 3,67 kW повече от една конвенционална електрическа отоплителна система, което е равно на 78% икономия.

Потреблението може да бъде допълнително намалено, ако се свържат соларни панели към системата Aquarea.

Компактен дизайн: лесно инсталиране и обслужване

Климатичната система Aquarea може да бъде инсталирана изключително лесно както в нови, така и в стари сгради.

Системата Aquarea на Panasonic осигурява значително намаляване на разходите за инсталиране и поддръжка. За новите сгради, не са необходими пробивни или изкопни работи за улавяне на топлината, за разлика от геотермалните инсталации, нито въздушна връзка, комини или резервоари за гориво. При модернизация и обновяване - лесно свързване към съществуваща отоплителна система с радиатори или лъчисто подово отопление.

Как работи системата на Aquarea?

Термопомпена система тип "въздух-вода" използва топлинна енергия от външния въздух за отопление и охлаждане на жилището, както и за производството на топла вода. Системата Aquarea следователно използва свободна енергия за отопление или охлаждане на дома ви. Тя консумира електричество само за работата на компресора, електрониката, помпите и, в случай на много ниски температури, на електрическите елементи. Резултатът е много висока ефективност и реална икономия на енергия.

Има няколко типа термопомпи:

Сплит система - тя е формирана от едно външно тяло и хидравличен модул, обикновено разположен в сервизното помещение или гаража. Тази конфигурация изисква охлаждащи тръби между двете тела, но лесно се интегрира в къщата и може да бъде свързана към съществуващ котел.

·Система с едно тяло - тя има само външно тяло. Инсталацията не изисква охлаждаща връзка и се свързва само с отоплителната система. Тази система следователно е по-лесно за инсталиране, но изисква повече открито пространство.

Инвертор + компресор за още по-голяма ефективност

С над 100 милиона доставени компресори, Panasonic утвърди лидерството си и отличното качество и надеждност на своите термопомпи

С Инвертор+ компресор на Panasonic, можете да спестите до 30% енергия в сравнение с традиционна система без инвертор.

Какво кара термопомпата тип въздух-вода да работи:

 • Външното тяло: то улавя свободната енергия от външния въздух и я внася в къщата с помощта на хидравличен модул. Тези безплатни калории са транспортирани до хидравличния модул с помощта на екологично чист охлаждащ газ с висок коефициент на термичен обмен (R410A). Чрез хидравличния модул, с контролен панел, температурата вътре в помещението може да се контролира и така ефективността да се увеличи до максимум. Той е снабден с топлообменник, който предава калориите, съдържащи се в охлаждащия газ, идващи от външното тяло до водата, използвана за отопление на къщата и за загряване на водата.
 • Хидравличният модул управлява приоритетите по отношение на отопление и производството топла вода. Снабден е също и с 400 μm филтър за частици.
 • Този хидравличен модул се намира в къщата при сплит система, или във външното тяло при система с единично тяло. Резервоарът за гореща вода загрява водата. Той е изработен от неръждаема стомана, което му гарантира много дълъг живот. Също така е снабден с 3 kW елемент, който да гарантира максимален комфорт, когато външните температури са много ниски. Нагревателят, намиращ се в горната част на резервоара, гарантира максимална ефективност и по-бързо нагряване.
 • 3-посочен клапан за свързване с резервоара за гореща вода се предлага с резервоара
 • Термостат за стайна температура, който може да бъде свързан към системата Aquarea, за да се осигури оптимална стайна температура.
 • Соларен комплект, за свързване на соларни панели за още по-голяма ефективност.

Филтър за частици

400 μm филтър за твърди частици предпазва водообменника от примеси и се предлага стандартно с хидравличния модул на Aquarea.

Два отвора за оттичане

Хидравличният модул на Aquarea има 2 диференциални отвора за оттичане осигуряващи максимална безопасност в случай на късо съединение.

Контролен панел

Контролният панел позволява перфектен контрол на температурата, базиран на външната температура, осигурявайки максимална ефективност и комфорт. Контролният панел управлява температурата на отопление и температура на резервоара с топла вода много просто.

Хидравличен модул

Лесно програмиране на контролния панел

Температурата на основния кръг се контролира спрямо външната температура. Температурата на основния кръг се определя от специалиста по отопление в зависимост от вашата инсталация. Въведете долните параметри в дистанционното управление при стартиране на системата.Специалистът по отопление трябва също да избере функциите, които са в необходими: приоритет на отопление или приоритет на резервоара с гореща вода.

Лесно четене на контрола за налягане на водата

Примери на приложение